Vaak gestelde vragen

BackupHive client software is nu beschikbaar voor Microsoft Windows™ 7, 8 en 10 en Mac OS X (vanaf versie 10.8).

Binnenkort zullen we hier ook ondersteuning voor Linux en NAS apparaten van QNAP en Synology aan toevoegen.

Eén BackupHive account is geschikt voor het accepteren van back-ups vanaf meerdere apparaten, echter, voor ieder apparaat waarvandaan u een back-up wilt maken dient u te beschikken over een licentie. Bij elk abonnement zit tenminste één licentie inbegrepen, bij grotere abonnementen zelfs meerdere. U kunt altijd extra licenties aanschaffen. Voor het herstellen van gegevens op een andere PC is geen licentie vereist.

Ondanks dat u vooruit kunt betalen per jaar werken wij niet met vaste, langdurige contracten. Uw abonnement is altijd maandelijks opzegbaar. Eventueel nog resterend abonnementsgeld over volledige maanden storten wij terug op uw rekening.

Backups van uw bestanden worden uitsluitend op servers in Nederland opgeslagen. Het streng beveiligde datacentrum waar de cloud opslag plaatsvindt staat nabij de luchthaven Schiphol.

Wanneer u bij het maken van uw taak in de back-up software instelt dat u uw bestanden wilt versleutelen, kunnen wij deze bestanden in de cloud opslag niet bekijken; de door u gebruikte sleutel wordt niet bij ons opgeslagen.

Als u op een later moment toegang tot uw bestanden wilt hebben, kunt u deze via onze software herstellen. U heeft dan weer de sleutel nodig die u bij het maken van de back-up van deze bestanden had gebruikt. Na het downloaden en ontsleutelen van de bestanden zijn deze weer hersteld. Wij kunnen, wanneer u de sleutel heeft verloren, u helaas niet helpen bij het herstellen van versleutelde bestanden. Dit is precies waar de versleuteling voor dient.

Ja, dat is mogelijk. U kunt vanaf uw Microsoft Windows™ of Mac OS X™ systeem mappen op uw NAS selecteren welke moeten worden opgenomen in uw backup. Het is (nog) niet mogelijk om direct vanaf uw NAS backups te maken naar onze cloud opslag. Er wordt momenteel echter wel gewerkt aan NAS software voor QNAP en Synology.

Nee, BackupHive is uitsluitend geschikt voor particulier gebruik. De toegepaste specificaties en voorwaarden lenen zich niet voor zakelijk gebruik.

Het is mogelijk om met de BackupHive software gebruik te maken van 256-bit AES encryptie. Dit wordt ook wel military grade encryption genoemd. Daarnaast is de verbinding met ons cloud opslag platform en website net zo beveiligd als bij bijvoorbeeld banken, namelijk 128 bits.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op of maak gebruik van de live chat op deze website (rechts onder) indien aanwezig.