Vaak gestelde vragen

BackupHive client software is beschikbaar voor Microsoft Windows™ 7, Windows 8 en Windows 10. Tevens ondersteunen wij Mac OS X (vanaf versie 10.8) en Linux varianten (Ubuntu/Debian (.deb) en RedHat, Fedora, CentOS, SUSE, Oracle Linux (.rpm).

U kunt vanaf meerdere apparaten back-ups maken naar één BackupHive account, echter, voor ieder apparaat waarvandaan u een back-up wilt maken dient u te beschikken over een licentie. Bij elk pakket zit tenminste één licentie inbegrepen, bij grotere pakketten zelfs meerdere. U kunt altijd extra licenties toevoegen als uitbreiding op het pakket.

Ondanks dat u vooruit kunt betalen per jaar werken wij niet met vaste, langdurige contracten. Uw abonnement is altijd maandelijks opzegbaar. Eventueel nog resterend abonnementsgeld over volledige maanden storten wij terug op uw rekening. Een actueel overzicht van uw lopende abonnementen is terug te vinden op Mijn BackupHive.

Backups van uw bestanden worden uitsluitend in Nederland opgeslagen. Het streng beveiligde datacentrum waar de cloud opslag plaatsvindt staat nabij de luchthaven Schiphol.

Wanneer u bij het maken van uw taak in de back-up software instelt dat u uw bestanden wilt versleutelen, kunnen wij deze bestanden in de cloud opslag niet bekijken; de door u gebruikte sleutel wordt immers niet bij ons opgeslagen.

Als u op een later moment toegang tot uw bestanden wilt hebben, kunt u deze via de software herstellen. U heeft dan weer de sleutel nodig die u bij het maken van de back-up van deze bestanden had gebruikt. Na het downloaden en ontsleutelen van de bestanden zijn deze weer hersteld. Wij kunnen, wanneer u de sleutel heeft verloren, u helaas niet helpen bij het herstellen van versleutelde bestanden. Dit is precies waar de versleuteling voor dient.

Ja, dat is mogelijk. U kunt vanaf uw Microsoft Windows™/Mac OS X™ of Linux systeem mappen op uw NAS selecteren welke moeten worden opgenomen in uw backup.

BackupHive is in principe bedoeld voor particulier gebruik. De toegepaste specificaties en voorwaarden lenen zich niet voor (groot) zakelijk gebruik. Klein zakelijk gebruik (bijvoorbeeld ZZP-ers) staan wij wel toe.

Het is mogelijk om met de BackupHive software gebruik te maken van 256-bit AES encryptie. Dit wordt ook wel military grade encryption genoemd. Daarnaast is de verbinding met ons cloud opslag platform en website net zo beveiligd als bij bijvoorbeeld banken, namelijk op basis van SSL (TLS) 128-bit versleuteling.

Heeft u een andere vraag voor ons?

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op of maak gebruik van de live chat op deze website (rechts onder) indien aanwezig.